orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Diákok az OKI-ban

2012.01.30. Nyomtatás
Twitter

A budapesti Petrik Lajos Szakközépiskola diákjai gyakorlati képzésük keretében laboratórium látogatáson jártak az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Vízmikrobiológiai osztályán.

 

 

A diákok megismerhették a közegészségügyi célú vízmikrobiológiai vizsgálatok célját és módszereit, az alkalmazott táptalajokat. A vízminőség szempontjából legjelentősebb baktériumok tenyészeteit, jellegzetes morfológiájukat „élőben” is megnézhették, sőt, a vállalkozó kedvűek ki is próbálhatták a telepszám meghatározást.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézetben fontosnak tartják, hogy a fiatalok megismerjék, megismerkedhessenek kiemelten a jövő generáció érdekében és egészségük védelmében folyó mindennapi közegészségügyi tevékenységükkel.   Az európai országok egészségügyért és környezetvédelemért felelős miniszterei kötelezettséget vállaltak, hogy  programokat indítanak az egészséges és tiszta lakó- és települési környezet kialakítása érdekében. Ezen belül megkülönböztetett jelentősége van  annak, hogy a lakosság mihamarabb teljeskörűen jó minőségű és egészséges ivóvízhez jusson.  Az elkövetkező időszakban több diákcsoportot is fogad az intézet e program keretében.

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu