orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Óvjuk kisgyermekeinket is védőoltással az influenza ellen!

2011.02.02. Nyomtatás
Twitter

Az idei influenza szezonban is érdemes – annak ellenére, hogy már zajlik az influenza járvány – a 3 évesnél fiatalabb (pontosabban 6-36 hónapos) csecsemők és kisgyermekek számára is influenza ellen védőoltást kérni a háziorvostól vagy a házi gyermekorvostól. Különösen fontos a védőoltás a krónikus beteg, 3 évesnél fiatalabbak számára. A kicsiket az is védi, ha a környezetükben élő felnőttek is oltottak influenza ellen.

 

Néhány éve már létezik kifejezetten a 6-36 hónapos korosztálynak kiszerelt szezonális influenza vakcina is, mely mindössze abban tér el a felnőttek számára ajánlottaktól, hogy fele annyi, vagyis 0,25 ml oltóanyagot tartalmaz, ám összetétele megegyezik a többi, gyógyszertárban kapható influenza vakcináéval.

A korábbi évtizedekben jól ismert módon recept ellenében kiváltható, bármelyik szezonális – kivéve a magyar szezonális influenza elleni vakcinát, mely továbbra sem adható 3 évesnél fiatalabbaknak, mert nincs engedélyezve erre a korosztályra –, felnőttek számára ajánlott influenza elleni védőoltás fél adagja (0,25 ml) is adható ennek a korosztálynak. Két oltás ajánlott, minimum 4 hét eltéréssel.

ÁNTSZ Országos Gyermekegészségügyi intézet
ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu