orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Székesfehérvári diákok a füstmentes levegőért

2012.05.31. Nyomtatás
Twitter

Látványos életképet alkottak Székesfehérváron három iskola (Ciszterci Szent István Gimnázium, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Teleki Blanka Gimnázium Sziget úti Általános Iskola) összefogásával, mintegy 90 gyermek részvételével a székesfehérvári Alba Pláza előtt a Dohányzásmentes Világnapon, hogy íly módon tettekkel is képviseljék saját és kortársaik érdekeit a fiatalok. Jelmondatuk: „Füstmentes levegőt az egészségünkért!”

Székesfehérvár Önkormányzatának, a Humán Szolgáltatási Irodának és a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének az együttműködéséből megvalósult rendezvény célja, hogy május 31-én – ami a 1987. óta az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) kezdeményezésére hivatalosan is a Nemdohányzók Világnapjának számít – hangsúlyozza, hogy a dohányosok ne veszélyeztessék nemdohányzó embertársaikat.

A látványos élőkép szervezői közül külön kiemelkedik a Ciszterci Szent István Gimnázium a példamutatásban is, mert pedagógusai közül senki sem dohányzik!

Több szempontból is példaértékű volt ez a megmozdulás.

Elsősorban – a mai rohanó világban vannak még iskolák, emberek, pedagógusok, diákok, akik a „nem létező” szabadidejüket képesek feláldozni egy jó ügy érdekében. Összefogva, egymást támogatva és kiegészítve, mindenki a saját tudását és egyéniségét beleadva részesévé válik a sikernek. Az a szemlélet, hogy mindenkire szükség van, hogy az egyén, közösség, ország sikeresen lépjen fel, eredményeket érjen el, tapasztalataink szerint sajnos kezd feledésbe merülni.

Másodsorban – egészségünk megtartása, illetve javítása érdekében fontos, hogy ráirányítsuk az emberek figyelmét arra, hogy vannak lehetőségek, amelyekkel minden ember korától és anyagi helyzetétől függetlenül tud tenni saját és embertársai egészségéért.

A látványos élőkép

Az akció résztvevői

Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu