orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Tájékoztató a csornai Margit Kórház kardiológiai osztály működéséről

2010.05.10. Nyomtatás
Twitter

2010. május 10.

Az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete és az ÁNTSZ Kommunikációs Főosztálya a csornai Margit Kórház kardiológiai osztály működéséről az alábbi tájékoztatást adja:

Az ÁNTSZ felfüggesztette a csornai Margit Kórház kardiológiai osztályának működését, mivel nem foglalkoztattak kardiológus szakorvost. A Hatóság kötelezte a Kórházat kardiológus alkalmazására, azonban a megadott határidőn belül erre nemkerült sor. Ezért az ÁNTSZ a kardiológia osztály működési engedélyét – mérlegelési lehetőség hiányában – visszavonta. A belgyógyászati osztályon a Kórház továbbra is köteles ellátni a szívelégtelenséggel, szívritmus-és vezetési zavarral érkező mindazon betegeket, akiket nem speciális kardiológiai osztályra utaltak be. Tekintettel arra, hogy a Kórház sürgősségi fogadóhelyet is működtet, a sürgősségi ellátást igénylő betegek állapotának stabilizálása, az akut életveszély elhárítása kötelessége, az életveszély elhárítást követően azonban tovább küldi a pácienst olyan ellátó intézménybe, ahol megfelelő szakorvosi háttérrel a legjobb kezelést kapják.

ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézet
ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu