orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Újraélesztés és elsősegély tanfolyam az OTH-ban

2011.01.27. Nyomtatás
Twitter

Az ÁNTSZ elkötelezett abban, hogy dolgozói legalább alapfokon, képzett elsősegélynyújtók legyenek, elsajátítva az újraélesztés laikusok számára is fontos ismereteit. A dolgozók körében már 2007 óta rendszeresek a képzések, így több mint 100 dolgozó vett részt ilyen felkészítésen. A képzés az idei évtől az AMP ZRT (HELP program) támogatásával, igen magas technikai felszereltség mellett zajlik.

Az idei első újraélesztés és elsősegély tanfolyamot 2011. január 19-20-án, négy, egymást követő, kis csoportos oktatás keretében tartottuk az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban (lásd fotók). A 24 résztvevő a dr. Pándics Tamás orvos munkatárs, elsősegély-oktató által tartott elméleti felkészítésen és a gyakorlati oktatáson jól teljesített, így átvehették az akkreditált (OKJ, MRT) tanfolyam sikeres elvégzését igazoló oklevelet. A továbbiakban közel 200 fő képzését tervezzük a következő 2 évben megrendezésre kerülő tanfolyamainkon.

Az ÁNTSZ budapesti központi, Gyáli úti telephelyén közel 700 fő dolgozik, közülük már mintegy 100 fő vett részt sikeresen a tanfolyamon, és még további kb. 150 fő végzi el a következő 2 évben. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező 2 évben eljutunk addig, hogy a dolgozók egyharmada az újraélesztést és elsősegélyt alapszinten elsajátította, beleértve a defibrillátor használatát is, amely alapján kijelenthető, hogy a hirtelen szívhalál esetén a túlélés esélye igen jelentősen javul a Szolgálatnál dolgozók körében. Mint ismert, az OTH Gyáli úti főbejárati épületében került elsőként elhelyezésre az országban a nagy értékű újraélesztő berendezést tartalmazó HELP-PONT.

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztálya

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu