orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Archívum

Tisztelt Látogató!

E dokumentum archivált tartalom, amely elavult, nem hatályos információkat is tartalmazhat. Kérjük, hogy a dokumentumra való hivatkozást megelőzően az ÁNTSZ központi (www.antsz.hu), valamint az országos intézetek honlapjainak aktuális tartalmakat megjelenítő oldalain szíveskedjen tájékozódni.

Magyarországon tanácskoztak a Visegrádi Csoport tisztifőorvosai

2014.05.19. Nyomtatás
Twitter

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Nemzetközi Főosztálya 2014. május 12-14. között Szilvásváradon rendezte meg a Visegrádi Csoport tisztifőorvosainak és szakértőinek találkozóját.

A programon jelen volt Lengyelország képviseletében Marek Posobkiewicz országos tisztifőorvos és Bartosz Świekatowski szakértő, Csehország képviseletében dr. Jozef Dlhý epidemiológus szakértő, Szlovákia képviseletében Katarina Halzlova szakértő és Helena Hudecova epidemiológus szakértő. Hazánkat a találkozón dr. Paller Judit mb. országos tisztifőorvos, dr. Ócsai Lajos főosztályvezető, dr. Szilágyi Emese főosztályvezető-helyettes, dr. Faludi Gábor főosztályvezető, Deim Szilvia főigazgató-helyettes és dr. Kis Zoltán osztályvezető képviselte.

A találkozó napirendjén szerepelt a védőoltással megelőzhető fertőző betegségek járványügyi helyzete, a kémiai biztonsági oktatás óvodásoknak és iskolásoknak, az Országos Epidemiológiai Központ Nemzeti Biztonsági Laboratóriuma bemutatása, az IHR (Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályok), határon átterjedő súlyos egészségügyi veszélyekről szóló határozat. A témákban prezentációk hangzottak el, mind a magyar, mind a vendég szakértők részéről, majd lehetőség nyílt az elhangzottak megvitatására, a jó gyakorlatok megosztására.

 

Magyarország V4 elnöksége lassan a végéhez közeledik. Bízunk benne, hogy hazánk majd egy évig tartó elnökségének sikerességéhez, a régió nemzetközi megítéléséhez a jelen találkozó is hozzájárult és elősegítette a sikeres együttműködés elmélyülését.

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu