orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png
Főoldal » Felső menü » Rólunk » Sajtó » Videók

Méhnyakrák megelőzése, HPV

2015.03.17. Nyomtatás
Twitter

Oktató - ismeretterjesztő film a védőnők méhnyakszűrési képzéshez


A védőnők bevonásával országszerte közel ezer kistelepülésen válik elérhetővé a méhnyakszűrés 2015 tavaszára. A projekt részeként az önként jelentkező védőnők elméleti, illetve gyakorlati képzésben vesznek részt. A képzések témáit öleli fel a projektet bemutató oktatófilm, melynek célja, hogy a szűrést végzők, a szűrendők, a szakmai szereplők és a szélesebb közönség is megismerje a projekt céljait, eredményeit.

„Három nő” – a film


2014-től folyamatosan több száz magyarországi településen közel 1000 védőnő kezdi meg a népegészségügyi méhnyakszűrést az Országos Tisztifőorvosi Hivatal irányításával. Ha Ön 25-65 év közötti nő, és meghívólevelet kapott méhnyakszűrésre, éljen a lehetőséggel!

Védőoltással a HPV ellen!


A 2014-ben bevezetendő HPV elleni önkéntes védőoltást első alkalommal azok a lányok kaphatják meg iskolai kampányoltás keretében, akik betöltötték a 12. életévüket és az általános iskola 7. osztályát a 2014/2015-ös tanévben végzik. A védőoltásról szól az a videó, amelyet az ÁNTSZ-OEFI Egészségkommunikációs Központja (Egészség.hu) készített. A videó szabadon felhasználható, beágyazható (a forrás feltüntetése mellett).

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat
www.antsz.hu