orszagos_intezetek.png
gyermekalapellatas_hu.png
egeszseg_hu
banner_egeszsegfejlesztes_folyoirat.png
Méregközponti bejelentés
norveg_vedono.png

A Kommunikáció-disszemináció alprojekt bemutatása

2013.11.11. Nyomtatás
Twitter

A szűrést végzők, a szűrendők, a szakmai szereplők és a szélesebb közönség is megismerje a projekt céljait, eredményeit – ezért dolgoznak a kommunikációs alprojekt munkatársai. Ennek részeként többek között beszámolunk a fontosabb eseményekről és bemutatjuk a jó gyakorlatokat. Az információkat elérhetővé tesszük itt, a projekt aloldalán, továbbá hírleveleket,  szórólapokat, plakátokat készítünk és több tájékoztató, illetve szakmai rendezvényt is szervezünk. Célunk, hogy a projektet, illetve az arra forrást biztosítókat minél többen megismerjék.

A nyilvánosság biztosítása szorosan kapcsolódik a szakmai kommunikációs tevékenységhez. Kommunikációs eszközökkel támogatjuk a méhnyakszűrésben, illetve képzésben részt vevő védőnőket, valamint azokat a háziorvosokat, akik a vastagbélszűrési programhoz csatlakoznak. Információs levelet készítünk az önkormányzatok számára, amely könnyen áttekinthető adatokat és információkat szolgáltat a programról, annak előnyeiről és jelentőségéről, valamint hozzájárul ahhoz, hogy az önkormányzatok támogassák a védőnőket a képzéseken való részvételben.

A hírgenerálás alapvető célunk, melyet folyamatos sajtómunkával érünk el. A projekt fontosabb, jelentősebb mérföldköveinek teljesülésekor közleményeket adunk ki, interjúkat szervezünk. A kapcsolódó megjelenéseket összegyűjtjük és elemezzük, annak eredményét pedig felhasználjuk a további kommunikációs munka tervezésekor. Internetes aloldalt hoztunk létre, amely folyamatos tájékoztatást ad a projektről.

Úgynevezett disszeminációs rendezvényeket szervezünk a közvetlen célcsoport és a projektben közvetlenül nem érintett (elsősorban egészségügyi) szakemberek számára, amelynek a célja, hogy minél szélesebb kör ismerje meg a projektben megvalósuló szakmai tevékenységek célját és tartalmát. Oktatófilmet készítünk a védőnők számára szervezett képzésekről, valamint egy tájékoztató filmet a védőnői méhnyakszűrésről. A tájékoztató filmet a helyi, de akár az országos televíziók is fel tudják használni hírműsoraikhoz, használható referenciafilmként, illetve a települések elhelyezhetik honlapjukon. Az elkészült filmet internetes közösségi csatornákon (Facebook, YouTube) is megosztjuk, valamint a projekt számára létrehozott internetes oldalon is elérhetővé tesszük.

A projekt ütemezésének megfelelően egy nyitórendezvényre, és egy sajtótájékoztató megszervezésére kerül sor. Erre a sajtó képviselőin túl meghívást kapnak a programhoz kapcsolódó felsőoktatási intézmények képviselői, valamint a nagyobb érdekképviseleti és egyéb szervezetek. Szakmai rendezvények szervezésével szeretnénk a védőnői méhnyakszűrés valamint a háziorvosi vastagbélszűrés kiterjesztéséhez szükséges finanszírozási és jogi környezet kialakításának feltételeit kialakítani, bevezetését megalapozni. Megszervezésre kerül egy záró konferencia is a tapasztalatok és az eredmények megosztására, melyet egy rövid sajtótájékoztató előz meg.